Cilt: 3 Sayı: 2, 31.10.2021

Yıl: 2021

Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dergisi, Sosyal Bilimlerin tüm alanlarında yapılan çalışmalar vasıtasıyla özgün ve yenilikçi bilgi ve deneyimin paylaşılarak çoğaltılmasını hedeflemektedir.

Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dergisi, Nisan ve Ekim aylarında yılda 2 defa yayımlanan bilimsel ve hakemli bir dergi olarak Sosyal Bilimler üst başlığında her alanda  araştırma, derleme, uygulamalı analiz ve değerlendirme niteliğindeki makalelere yönelik Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış başvuruları kabul etmektedir.

Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dergisi, NİSAN ve EKİM sayısı olmak üzere yılda iki defa düzenli olarak yayımlanmaktadır. Derginin asıl amacı sosyal bilimler alanında nitelikli akademik çalışmaların yayımlanmasına katkı yapmaktır.

Dergide yayımlanan makaleler yazı işlerinin izni olmaksızın başka hiçbir yerde yayımlanamaz veya bildiri olarak sunulamaz. Kısmen veya tamamen yayımlanan makaleler kaynak gösterilmeden hiçbir yerde kullanılamaz. Dergiye gönderilen makalelerin içerikleri özgün, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Makaledeki yazarlar isim sırası konusunda fikir birliğine sahip olmalıdır.

YAZIM KURALLARI

  • Makaleler MS Word 2007 veya üstü bir sürümde hazırlanarak gönderilmelidir.
  • Sayfa yapısı A4 kâğıdı (210 x 297 mm) boyutunda, MS Word programında, Times New Roman veya benzeri bir yazı karakteri ile 10 punto, tek satır aralığıyla yazılmalıdır (üst 0 nk; alt 0 nk). Sayfa kenarlarında üst 2 cm olmak üzere diğer kenarlar için 1.5 cm boşluk bırakılmalı ve sayfalar numaralandırılmalıdır.
  • Makalenin üzerinde yazar isim ve iletişim bilgileri yer almamalıdır. Ayrıca, yazar isimlerini çağrıştıracak herhangi bir özel not veya ibareden kaçınılmalıdır. 
  • Makale başlığı, içerikle uyumlu, içeriği en iyi ifade eden bir başlık olmalıdır. Başlık, kalın ve 13 punto büyüklüğünde olmalı ve ilk harfler büyük olacak şekilde sola hizalanarak yazılmalıdır. Makaleler aynı özellikte İngilizce bir başlık/title içermelidir.
  • Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en az 120, en fazla 300 kelimeden oluşan Türkçe “Öz” bulunmalıdır. Öz içinde, yararlanılan kaynaklara, şekil ve çizelge numaralarına değinilmemelidir. Özün altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 6 sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Anahtar kelimeler makale içeriği ile uyumlu ve kapsayıcı olmalıdır. Aynı şekilde makaleler İngilizce bir başlık/title, anahtar sözcükler/keywords ve özet/abstract içermelidir.
  • Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dergisinin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir.
  • Herhangi bir sempozyum veya kongrede sunulmuş olan çalışmalar kongrenin adı, yeri ve tarihi belirtilerek yayımlanabilir. Bir araştırma kurumu veya fonu tarafından desteklenen çalışmalarda (BAP, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı vb.) desteği sağlayan kuruluşun adı ve proje numarası makalede "Teşekkür" başlığı açılarak belirtilmelidir.
  • Makaleler mutlaka "Giriş", "Amaç-Yöntem" ve "Sonuç" başlıkları yer alacak şekilde hazırlanmalıdır.
  • Formüller ve denklemler Math Type ya da Word Denklem Düzenleyici kullanılarak yazılmalıdır.
  • Çalışma, dil bilgisi kurallarına uygun olmalıdır.
  • Tablo/Şekillerin numarası ve başlığı bulunmalıdır. Tablo çiziminde dikey çizgiler kullanılmamalıdır. Yatay çizgiler ise sadece tablo içindeki alt başlıkları birbirinden ayırmak için kullanılmalıdır. Tablo/Şekil numarası üste, tam sola dayalı olarak dik yazılmalı; tablo/şekil adı ise, her sözcüğün ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır  (üst 12 nk; alt 6 nk). Kaynakça verilmesi gereken bir durum varsa tablonun altında metin içi kaynak gösterme formatında verilmelidir.
  • Makalede, düzenli bir bilgi aktarımı sağlamak üzere ana, ara ve alt başlıklar kullanılabilir. Makale başlığı dışındaki diğer tüm başlıklar yalnız ilk harfleri büyük, 11 punto (üst 12 nk; alt 6 nk) ve sola hizalı olarak yazılmalıdır. Birinci derece başlıklar koyu karakterde; ikinci derece başlıklar, koyu olmayan; üçüncü derece başlıklar ise koyu olmayan ve italik harflerle yazılmalıdır.

        1.  Birinci Derece Başlık

        1.1.    İkinci Derece Başlık

        1.1.1.      Üçüncü Derece Başlık

  • Kaynak göstermede kullanılan format, APA (American Psychological Association) Style 6th Edition’dır.